Felhívjuk tanyahellyel rendelkező tagtársaink figyelmét, hogy a következő évtől Egyesületünk vezetősége kiemelkedő figyelmet fordít a vízparti környezet rendezésére, a horgászállások rendjének ellenőrzésére. Ezért a következőkre hívjuk fel figyelmüket! 

Sok az elhagyatott, láthatóan évek óta nem használt horgászállás. Kérjük akinek sajnos nincs szabadideje a horgászhely látogatására, vagy pl .tanyahellyel rendelkezik, de a Marcal-tavon horgászik, adja le a tanyát, vagy ossza meg azt olyan horgásztárssal, aki vállalja a tanya és környezetének rendben tartását!

Felszólítjuk a rossz állapotú, balesetveszélyes tanyák tulajdonosait, hogy a tanyán a javítási, karbantartási munkálatokat 2018. március 31.-ig végezzék el! A fenti időpont után a nem megfelelő állapotú horgászállások használati jogát megvonjuk és olyan tagtársunknak adjuk át, aki vállalja annak rendbetételét.

Számos esetben találkozunk a tanyák mellett korábban elbontott stégek felhalmozott maradványaival, roncs csónakokkal, ezeket a fenti időpontig a tanyát használó horgászok távolítsák el vagy semmisítsék meg!

Hasonlóképpen a téli időszakra a tanyán tárolt vödröket, edényeket távolítsák el! Felhívjuk a figyelmet a csónakok tárolásánál használt autógumikra! Aki ezeket a vízparton tárolja környezetkárosítást követ el amelynek büntetőjogi felelősségre vonás lehet a következménye!

Felhívjuk figyelmüket, a hatályos szabályok szerint a horgászállás felépítménye csak fából készülhet! (fémlemez, műpadló stb nem!)

A horgászállások környezetében esetlegesen található bármilyen természetidegen anyagot (pl beton) és szemetet távolítsák el!

A horgászállásokon és környezetükben semmilyen felépítmény (bódé, sátor, filagória) sem építhető!

A tanyák állapotát 2017. augusztusában személyesen felmértem, a nem megfelelő állapotú tanyákról lista készült, név szerint senkit nem értesítünk ki, de a kifogásolt állapotú tanyák használati jogát 2018 március 31.-e után megvonjuk!

Pár Róbert elnök NSHE

Joomla templates by a4joomla