Felhívjuk a tisztelt horgásztársak figyelmét, hogy a halászati törvény változása miatt, a 2014 -dik évre érvényes állami jegyek kiadása nem lesz zökkenőmentes. A 2013 -as évre érvényesített területi engedélyekkel történő horgászat 2014. január 1 -jétől kezdve fegyelmi vétség. Kérjük tájékozódjanak teendőikről az alábbi hivatkozáson olvasható dokumentumból:

 

http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/elelmiszerlanc-felugyeletert-es-agrar-szakigazgatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/tajekoztato-a-horgaszat-szabalyozasanak-legfontosabb-aktualis-valtozasai-2014-ben

 

Röviden a lényeg (a fenti cikkből átemelve):

1. A területi jegy forgalmazónál a 2013. évi állami horgászjegye bemutatásával váltja ki a jegyet, melynek minden példányára a 2013. évi állami horgászjegy számát írja rá a forgalmazó. Természetesen valamilyen módon jelezve, hogy ez a 2013. évi állami horgászjegy száma.

2. A horgász a területi jegy váltásakor nem adja le a fogási naplóját, mert ezt kell használnia, amíg a 2013. évi állami horgászjeggyel horgászik.

3. Amennyiben a kiváltott területi jegy 2014. január 31-ike után is érvényes, e dátum után csak akkor lehet vele horgászni, ha a 2014. évi állami horgászjegyet is kiváltják hozzá. Ebben az esetben a horgásznak az állami horgászjegy kiváltásakor, az állami horgászjegy forgalmazójával kell ráíratnia a 2014. évi állami horgászjegy számot a korábban kiváltott területi engedélyre. Az állami horgászjegy forgalmazó a régi állami horgászjegy száma mellé aláírja az új állami jegy számát és aláírásával, pecsétjével hitelesíti azt.

4. A 2014. évi állami jegy váltásakor természetesen már le kell adnia a 2013. évi fogási naplóját és ekkor kapja meg az új rendszer szerint, az állam által kiadott fogási naplót.

5. 2013. évben vagy azt megelőzően kiadott állami horgászjegyek érvényességének bélyeggel történő meghosszabbítására 2014. évben nem lesz mód, a régi típusú állami horgászjegyek megszűnnek.

 

Fentiek alapján kérjük, a 2014 -dik évi területi engedélyek kiváltása nélkül NE kezdjenek horgászni az új esztendőben, mert fegyelmi vétséget fognak elkövetni!!!

 

Tisztelettel,

NSHE vezetőség

Joomla templates by a4joomla